Eiliset juhlat olikin ihan jees. Tuli juotua, tanssittua ja naurettua. Harmi vaan, että serkkuni lähti lopussa baariin ja jätti minut sinne yksin. Tanssin sitten yksikseni loppuajan ja hulluttelin muiden kanssa. On ihanaa kun taiteilija piireissä ei olekaan liian outo. Asustani taidettiin muuten tykätä... Missä tahansa muualla olisi varmaan pidetty aika irstaana, mutta taideopiskelijoiden pikkujouluissa just hyvä.
Kalenterin kirjoittaminen vierähti tänään aika myöhäksi, vaikka on viikonloppu. Tänään aiheena sarjakuvahamoni Dinakesoa Gaiss, lyhyesti vain Dik. Teki jo debyyttinsä Dirty Hyena-sarjakuvan ensimmäisen luvun alkuosassa, jonka sain laitettua tänne syksyllä. Jatkoa tulee sitten, kunhan saan koottua itseni ja elettyä sarjakuvaani muiden koulujuttujen seassa. Sitä haluais tehdä niin paljon, mut aika ei tunnu riittävän mihinkään. Tätä on varmaan aikuisuus....

Vaikka kyseessä on naishahmo, hänellä on hyvin olemattomat rinnat. Lajin omana erikoisuutena on, että naaraiden rinnat ja osa muista feminiinisinä koetuista piirteistä kehittyy vasta ensimmäisen pennun synnyttämisen jälkeen. Siksi Dikin keho näyttää välillä jopa hieman poikamaiselta. Tein lantiosta kuitenkin leveämmän, mitä pojilla yleensä.

Arkivaatteita suunnitellessani piirsin ensin jotain tällaista. Halusin niistä jokseenkin vanhanaikaiset kuvatakseni kuinka eristyneitä Dik ja Krad ovat muusta maailmasta. Kokonaisuudesta tuli kuitenkin mieleen liikaa kotiapulainen ja piirsin siitä tällaisen pilakuvan. Muutin siis puvun ihan toidenlaiseksi ja onneksi muutinkin.

"Kaksoisaurinko, joka vuotaa". Jälleen kerran "tosi vaikeaselkoista" symboliikkaa minulta...

Kokokuva hahmosa ja ensimmäisen vuoden koulupuvusta, jonka suunnittelin siten, ettei se varmasti näytä hyvältä kenenkään päällä.

Lisää koulupukua ja vesivärejä.

Jonkilainen koulukuvausasetelma? Yleensä tytöt pitelevät kukkakimppuja, jos jotain, mutta hänellä on sylissään kasa risuja, koulupuku on sieltä täältä repeillyt ja kengätkin kadonneet johonkin.

Ajatus jonka mukaan Dik elää elämäänsä, kunnes löytää monia muitakin syitä.

Dinakesoan käsitys ihmisistä on vääristynyt, sillä hän on kuullut koko lapsuutensa ajan näiden olevan hirviöitä, jotka ovat syyllisiä hänen lajinsa sukupuuttoon. Tavatessaan näitä olentoja Dik on kuitenkin utelias ja on valmis ottamaan selvää, ovatko nämä niin pahoja sittenkään.

Mielestäni paras piirros, minkä olen hahmosta tähän asti piirtänyt. Vaikka kuva on luonnosmainen, se on valmis juuri tuollaisena ja liika työstäminen olisi saattanut pilata sen naisellisen herkkyyden, mikä siitä tällaisenaan välittyy. Suurin osa hahmosta piirtämistäni kuvista kuvaa hänen samaa elämänvaihettaan, jossa hän on 15- vuotias ja hyvin erikoisen koulun enimmäisellä luokalla. Siitä tyttö sitten kasvaa ja hänen ulkonäkönsä tulee muuttumaan paljon. Siihen on kuitenkin vielä pitkä aika ja yritän tutustua hahmooni mahdollisimman hyvin sellaisena kuin hän nyt on. 

Huomenna taas...jotain kivaa. Ehkä.