Päivä on ollut oikein mukava ja rauhallinen. Se ei ole silti kulunut laiskotellessa, sillä olen tehnyt kaikenlaista, kuten paketoinut joululahjat. Tänä vuonna ostin tain tein lahjan kaikille perheenjäsenilleni Siru mukaan luettuna. Huomenna siis matkustan junassa ja odottelen maailmanloppua. Pitäisi vielä pakata vaatteet joululomaksi. Tänään myös siivosin Keijottaren kanssa ja kävin koulullakin. Siellä leikkasin serigrafiavedoksen sopivan kokoiseksi, jotta se mahtuisi kehuksiin.

Mietin mitä ihmettä tänään laittaisin joulukalenterini luukkuun. Vastaus tuli musiikista. Piirtäisin luukun sisällön tänä päivänä ja tietokoneella, jossa olen tosi huono. Kuvista tulee siksi vähän retardeja, mutta harjoitus on hyvästä. En koskaan opi sitä, jos vain aina välttelen. Ottaessani laukusta viiden euron piirtimen, kohtasin jotain järkyttävää. Tietokonekyvän alkalineparisto oli räjähtänyt pakkasen seurauksena ja se oli ihan salmiakkijaujossa. (Vaikka sanon sitä salmiakkijauhoksi, älkää olko kuin minä nuorempana ja maistako sitä!!) Kynä ei aluksi reagoinut, mutta sain sen onneksi toimimaan puhdistamalla jauheen pois ja vaihtamalla uuden pariston. Voi että olin helpottunut.
Musiikkiaiheinen tämä luukku on siksi, että kuvien aiheet tulevat suoraan Buck-Tickin kappaleista. Rakastan sitä musiikkia. Siitä tulee minulle aina hyvä mieli ja nostalginen tunne. Kuuntelin sitä jo yläasteen loppupuolella ja lukiossa vain lisää. Pidän todella Sakurai Atsuhin äänestä. Siinä on hauskalla samalla jotain todella raakaa sekä eleganttia. Nautin erityisesti kappaleista, joissa hän eläytyy jokaiseen laulamaansa sanaan erikseen. Olin silti vain kuunnellut Buck-Tickin vanhempaa tuotantoa, mutta Razzle Dazzle -albumiin tutustuttuani täytyy sanoa, että bändi on säilyttänyt myös entisen pilkeensä, johon aikoinaan tykästyin ja tekee edelleen hyviä kappaleita.

Kuvitusta kappaleeseen" Die". Nyt kun ymmärrän, mistä se kertoo, se on minusta paljon surullisempi ja liikuttavampi kuin aiemmin. Piirros liittyy varsinaisesti sanoihin, joihin kappale loppuu. Englanniksi käännettynä:

"My body already seems torn apart along with my voice and my love
As the blue star disappears in the distance I gaze down upon it
And bid farewell to all things...

I can no longer return to that sea in which I was born
As the blue star dies out in the distance I gazed down upon it
And bid farewell to all"
Sopii siis hienosti maailmanloppuun.


"Hamushi no You ni". Piirsin vain musiikin mukana, enkä miettinyt tarkemmin sanoja. Ainakin siellä laulettiin rakkaudesta ja enkeleistä... Kappale on aika erikoinen Buck-Tickin biisiksi. Paljon kevyempi kuin yleensä. Minulle ainakin tulee mieleen siitä tanssi ja bilemusa. :D

"PIXY". Tämä onnistui näistä kuvista mielestäni parhaiten. Mielestäni kappale on myös yksinkertaisesta sanoituksestaan huolimatta todella ihana. Se on samaan aikaan rauhallinen, mutta myös menevä. Ilahduin tosi paljon, kun löysin sen.

"Black Cherry". Mikäs mukaan. Satun tällä hetkellä itsekin syömään happamia mustiakirsikoita, vaikka ei kappaleessa varsinaisesti niistä lauletakaan. :D

Siinä oli taas näyte siitä, että olen maailman huonoin tietokoneella piirtämisessä. Huomiseen.