Viime viikonloppuna olin mukana elämäni ensimmäisessä 24 tuntia sarjakuvaa -tapahtumassa. Se oli tosi hauskaa ja aion jatkossakin osallistua, mikäli terveys kestää. Sain jotain ajoiksi ja laitan sen nyt tähän postaukseen. Tapahtuman ideana oli piirtää 24 sivua sarjakuvaa 24:ssä tunnissa. Ajattelin aluksi, että sehän on ainakin minulta mahdotonta, kun olen aika hidas piirtäjä. Työskentelin sen parissa kuitenkin suhteellisen intensiivisesti ja sain sen lopulta valmiiksi.

Minulla ei ollut luonnoksia kuvien tai tarinan suhteen ja piirsin sen suoraan päästä ruutu kerrallaan. Alussa piirsin tuttuun tapaan ensin lyijykynällä hahmotelmat ja sitten tussikynillä päälle. Näin saa tehtyä tarkkaa jälkeä, mutta se on aika hidasta ja loppupuolella käteni alkoi väsyä. Siksi minun oli vaihdettava piirrin siveltimeen. Sen varsi on kynää ohuempi ja koskettaa sormien eri kohtia. Tarpeeksi hyvä syy. Tykästyin kuitenkin viivan paksuuden helppoon vaihteluun ja aion opetella käyttämään sivellintä jatkossa enemmänkin sarjakuvia piirtäessä.

Sitten itse sarjakuvaan. Lähtökohtana olivat kaksi sanaa, jotka olin kuullut väärin ja siksi nauranut niille "kourostee" ja "oopiumishota". Näistähän aineksista saa kehiteltyä vaikka mitä! Ajattelin siis tehdä absurdin tarinan pienestä shota-pojasta. Ehkä viime aikaisten Markiisi de Saden kirjojen lukemisen takia sarjakuvastani tulikin eroottinen seikkailu. Kuvasto saattaa olla hieman provosoivaa, mutta kaikki on tehty huumorimielessä ja kikatin yksikseni lähes joka sivua piirtäessä.