Tässä tutkin pikkupoikien ilmenemistä parissa animessa viime aikoina. Shotaa ja piiloshotaa. Nyt ei tule kovin järkevää juttua, sillä olen kuumeessa. Myöhemmin varmaan ihmettelen, että mitä hemmetin järkeä tässä oikein oli.  Kyllähän minä aina outoja juttuja teen, mutta tämä nyt on jo "järkevyyden" huipentuma. Ymmärrän shotan lähinnä taiteellisena ilmaisuna. Sillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa ja siksi sen voi kuvitella olevan vain vaihtoehtohentaita (ja ennen kaikkea vastapainona loleille.)

Fractale

Aloitan juuri päättyneestä Fractalesta. Päähenkilöpoika, Clain on 14-vuotias, hieman ujo ja naiivin poikamainen blondi. Clainin ääninäyttelijä on tietysti nainen (Yuu Kobayashi), enkä pystyisi kuvittelemaan hänelle miesääntä. Jotenkin hentorakenteinen ulkomuoto vaan vaatii. (Pojulla naisääni joka edes kuulosta pojalta on kivasti shotakiliseiden mukainen.) Poika ei ole myöskään vielä kasvanut täyteen pituuteensa (tietenkään) ja aikuisten seurassa hänen pikkupoikamaisuutensa vain korostuu. Naisten seurassa Clainista tulee todella ujo hän punastelee usein.

Harmi vaan, ettei hahmolla ole oikein erottuvaa luonnetta. Hän on kyllä kiinnostunut antiikkikamasta ja valokuvauksesta, mutta persoonallisuus ei päässyt koskaan oikein säväyttämään. Sarjan naihahmotkin tekivät suuremman vaikutuksen, mutta ei niilläkään vielä kuuhun mennä. Toisaalta Clain joutuu sarjan aikana varsin hullunkurisiin tilanteisiin ja niiden ansiosta hänen touhujaan oli ihan viihdyttävä seurata.

Seksikästä toimintaa. Jostain kumman syystä Clain käyttää alusvaatteenaan fundoshia ja siitäkös rouvat innostuvat. Tämä kohtaus oli todella "Mitä ihmettä?!" ja herättää varmasti monen shotaconin mielenkiinnon. Clain punastelee ja pyristelee söpösti, eikä mahda ahdistelijoilleen yhtään mitään.

MIEHEN seurassa Clainin shotamaisuus vain korostuu. Jos joku piirtää tästä parituksesta doujinshin niin minä huudan.

Kyllä, tämä tyttö on edelleen sarjan päähenkilöpoika. Tytön asusteet ovat niin yleinen shotaklise, että siitä piste lisää. Pitkät, tummat stay-upit ja korkkarit. "Now that's sexy!" Minun puolesta olisi voinut hillua noissa kuteissa vaikka sarjan loppuun asti (tai sitten vaihtaa vielä räväkämpiin). Huomauttamisen arvoinen on myös alushousujen vilautus yhdessä kohtauksessa ja se oli NIIN oikein. Tämä jakso todella kummastutti ja hymyilytti.

Shota-pisteet: **** (Vain akti puuttui.)

Oofuri: Natsu no Taikai hen~ Special
Spesiaaliepisodi joka sijoittuu toisen kauden jaksojen 12 ja 13 väliin. Ilmestyi joulukuussa viimeisellä dvd:llä. Tunnelmallisesti jakso muistutti enemmän j-draamaa kuin animea. Suurin osa ajasta selviteltiin Bijou-joukkueen pelaajien välisiä suhteita ja taustoja. Niistä en ottanut kuvia, koska ne hetket eivät olleet kovin shottaisia. Onneksi ihan koko jakso ei pysynyt heissä ja häiriintyneelle katsojalle tarjottiin hieman "karkkia"...

"Yhyy! Se läppäs mua!"

Iiiih! Onko ihan jokaisesta vastaan tulevasta hahmosta tehtävä aina niin inhimillinen, aito ja sympaattinen?! Mutta juuri tämän takia lempisarjani onkin.

Viime näkemästä onkin jo aikaa. Niin dorkan näkönen. Muimuiiih! <3

Loistava esimerkki, kuinka "merkityksettömät" yksityiskohdat joskus varastavat huomioni. Varmasti tekivät tämän tahallaan. Ihana pikkupoika!

Haa! Taas yksi randomi sydän havaittu! Tämä tapahtui, kun Abe oli lääkärissä. Hän on ihan kikseissä, koska uskoo pääsevänsä pian taas pelaamaan. "Pure boys are pure."

Mielestäni tässä spesiaalissa näytettiin liian vähän Nishiura-pojuja. Heidän touhujaan olisin mielelläni nähnyt lisää. Tosin jaksossa 13 sekin asia sitten korjaantuu. On jopa varovaista vihjailua orastavasta teiniromanssista, jota Higuchi viimein laittoi mangaansa (ja oli jo aikakin). Se on niin tavallinen ja silti tosi jännä suhdekuvio. Maltan tuskin odottaa, miten siinä käy.
Tällä hetkellä Asa Higuchi on sairaslomalla ja toivon tosiaan, ettei se hirveä onnettomuus ole aiheuttanut hänelle kamalasti lisähuolia. No totta kai se on! Niin massiivinen katastrofi kun oli. Mutta kuitenkin toivon, että Higuchi-neiti saa sairastaa, toipua ja kerätä voimia ihan rauhassa. Vaikka Oofuri onkin yksi lempisarjoistani niin, pidän mangakan terveyttä paljon tärkeämpänä.

Syksyllä taas tavataan...

Shota-pisteet: ** (Tarjosi melko niukasti.)

Shonen maid Kuro-kun

Siirrytään piiloshotasta oikeaan. Shonen Maid Kuro-kunia ovat shotaconit jo jonkin aikaa saaneet ihmetellä mangamuodossa. Hiiragi Masakin sarja kertoo pikkupojasta nimeltä Kuro, joka joutuu isänsä velkojen takia Miisu-nimisen nuoren kartanonherran sisäköksi. Melko nopeasti käy ilmi, että Miisulla on erikoisia seksuaalisia kiinnostuksen kohteita ja hän alkaa toteuttaa fantasioitaan Kuron avulla.
Manga vilisee bondage-SM:ää, unovormuja ja muuta pervoilua. Kuvio on kuitenkin lähes joka luvussa sama: Miisu pakottaa Kuron pukeutumaan seksikkäästi, ajaa tai huijaa pojun seksuaaliseen tilanteeseen, the penetraatio, Miisu saa Kurolta turpaan, koska Kuro on tsundere-poika.

Sehän on Bridget-puku! Tyylikästä!

2010 tästä valmistui "Shonen Maid Kuro-kun - Tenshi no uta" -niminen OVA-jakso Natural High -studiolta, joka on tuottanut myös Pico-sarjan. (Aiemmin sarjasta oli ilmestynyt comic-drama -jakso.) Valitettavasti myös rosvosektorilla budjetti on pienentynyt. Animaatio ei ole enää yhtä sulavaa kuin Picoissa ja hahmo-design on karikatyyrisempi. Manga koostuu monista lyhyistä luvuista, eikä sillä ole selkeää juonen kulkua. Animesta on kuitenkin yritetty tehdä yhtenäisempi ja varsinkin alkupuoli etenee melkein järkevästi.

Ensimmäinen työasu on vielä suht normaali. Ainakin yksi pakollinen pukeutumiskohtaus kuuluu asiaan, minkä sai havaita jo Picossa.

"Now I can call it a fruitcake!" En muista nähneeni aiemmin shota/yaoi -animessa nantaimoria.

Jännä juttu, ettei anime hyödyntänyt oikeastaan mitään mangan ideaa suoraan, vaan sitä varten on keksitty ihan uusia kierouksia. Myös kaikki sivuhahmot on jätetty pois. Mangassa Kuro hakkaa Miisun lähes joka luvun lopussa, mutta tässä sellainen oli jätetty ainoastaan loppuhuipennukseksi.

Shota-pisteet: ***** (Sitä itseään.)

 

Mistähän saisin seuraavan pikkupoika-annokseni... Pitäisikö katsoa vaikkapa Inazuma Eleven? Sarja on saanut huomiota shotaconeilta ja alaikäiset pojut+urheilu on heikkouteni, joten...ehkä. Kiinnostaisi nähdä myös Summer Wars -elokuva. Toivottavasti suomalainen dvd-julkaisu ilmestyy piakkoin.