Alkuperäinen nimi: Ohara no naka
Piirtäjä ja käsikirjoittaja: Karuma Tatsurou
Pituus: 8 sivua

Lyhyet ja humoristiset shota-mangat ovat Karuma Tatsuroun tavaramerkkiä. Vaikka nämä sarjakuvat sisältävät paljon seksiä, niissä pyritään kuitenkin enemmän naurettavuuteen ja älyttömyyteen kuin eroottisuuteen. Miehen piirtämät hahmot ovat hyvin pelkistettyjä ja karikatyyrisiä ja voisivat olla vaikka jostain lasten sarjasta. Kuitenkin tapahtumat ja ideat, joita Tatsuroun sarjakuvista löytyy ovat järkyttäviä ja jopa sairaita. Ne ovat tavallaan yksinkertaisia ja arkisiakin, mutta pistävät lukijan miettimään, onko tämä mangaka ihan järjissään ja ennen kaikkea, kuinka hän uskaltaa piirtää näin vapaamielistä ja moraalisesti arveluttavaa sarjakuvaa? Tämä on mangaa, jota et tule koskaan löytämään marketin hyllyltä!

Karuma Tatsuroun "Kohdussa" on humoristinen tarina kaksospojista, jotka ovat edelleen sikiöinä äitinsä kohdussa. Poikien joka päiväinen elämä on kamppailua isoveljen asemasta ja heidän syntymänsä lähestyessä kilpailu vain kiristyy. Siihen kaksosten tietoisuus rajoittuukin, paitsi joskus osa isästä pistäytyy vierasilla. Luonnollisesti sarjakuva tarjoaa vielä säpsäyttävän viimeisen ruudun lopputwistin. Kuka isoveli loppujen lopuksi onkaan?

Suurin osa mangan sivuista kuluu veljesten väliseen kamppailuun. Juonta voikin verrata melkein mihin tahansa kilpailuhenkiseen perusshounen-mangaan, sillä tässäkin kysymyksessä on se iän ikuinen "kumpi meistä on vahvempi?" sekä hierarkinen paremman aseman tavoittelu. Varsinainen tappelu on  korvattu kuitenkin seksillä. Erävoiton vie se, joka pääsee alistamaan eli ottaa yaoi-mangalle tyypillisen uke-seme-asetelman seme-paikan. Näin tärkeä asia ei kuitenkaan ratkea yhdellä ottelulla. Koska veljekset ovat verisukua toisilleen, he tietävät myös toistensa heikkoudet ja käyttävät näitä tarpeen tullen hyväkseen.

Mangassa emme kuitenkaan näe kahta sikiötä vaan pelkistetyt, söpöt pikkupojat, sillä mangaka katsoi sen toimivammaksi tarinan olosuhteiden kannalta. Sillä tavalla hahmojen ilmeitä voi tuoda esille helpommin ja käyttäytyminen näyttää järkevämmältä. Heidät tunnistaa sikiöiksi kuitenkin siitä, että kumpikin on vielä kiinni napanuorassa. Vaikka pojat ovat kaksoset, heidät erottaa toisistaan hieman erillaisten kampausten ja kulmakarvojen avulla. Itse kohtu on kuvattu useimmiten pyöreäksi tilaksi, jota ympäröi tumma tyhjyys. Kohdun seinämät muistuttavat sängyn lakanoita, jotka rypistyvät poikien temmeltäessä. Visuaalisesti manga on vaatimaton, mutta hullu idea tekee siitä varsin uniikin elämyksen. Erikoisempia kuvakulmia käytetään vain seksikohtauksissa sekä tietysti poikien syntyessä, koska se on tarinan huipennus.


"Kohdussa" ei ole todellakaan epäonnistunut teos. Se onnistuu kahdeksan sivunsa aikana härättämään paljon ajatuksia ja järkyttämään enemmän kuin monet pitkätkin sarjat, oman genrensä teoksista nyt puhumattakaan.
 

Juoni:***
Taide:**
Vaikutus:*****