Piirtäjä/käsikirjoittaja: Karuma Tatsurou
Pituus: 8 sivua

Tällä kertaa esittelen toisen hienon teoksen Karuma Tatsuroulta, "Snack Men"in. Samaan tyyliin kuin hänen aiemmin esittelemäni teos "Kohdussa" myös tämä on lyhyt, yhden luvun mittainen tarina eli one-shot. Se ehti kuitenkin kahdeksan sivunsa aikana herättää sen verran naurun ja järkytyksen sekaisia reaktioita, että otan sen nyt esiin.

Tarinan alkaa, kun koululuokan kokoisen poikajoukon ohjaaja antaa lapsille luvan pitää evästauon lähimaastossa. Lapset säntäävät iloiten omiin suuntiinsa, mutta jo ensimmäisen sivun alaruudussa kohtaamme jotain yllättävää. Pahvilaatikko jossa lukee sana "snack" olisi muuten hyvinkin tavallinen ja arkinen, mutta minkä päällä laatikko onkaan? Jo toisella sivulla paljastuu sarjakuvan kieroutunut huumori, ja että lapsekkaasta piirrostyylistä huolimatta tämä ei ole todellakaan lapsille suunnattu sarjakuva.
Kensuke-nimisen pikkupojan laukusta nousee aikuinen mies, jolla on eväslaatikko päänsä tilalla! Pikkupoika alkaa luonnollisesti nauttia välipalastaan ja aloittaa fellaation. Toinen paikalle tuleva poika utelee, maistuuko se hyvältä ja esittää omat eväänsä. Hänen laukustaan taas nousee mies, jolla on eväspussi päässään...
 

Snack Menissä esitellään vuoronperään yhteensä viisi pikkupoikaa ja heidän tapansa nauttia eväänsä. Se ei tapahdu ainoastaan suun kautta, sillä yksi pojista, Yuuki, ottaa välipalansa vastaan takaa päin, samoin tekee kaksi seuraavaa poikaa. Jotain muutosta kuitenkin tapahtuu, sillä kaksi viimeistä poikaa poikkeavat peruskaavasta. Makio on ylipainoinen ja Michael syntyperältään amerikkalainen vaaleaverikkö. Amerikkalainen pikkupoika on tuonut mukanaan tummahoisen evään, jolloin hänen ateriansa on luonnollisesti japanilaisia suurempi. Tämä herättää närää silmälasipäisessä pojassa ja hän kantelee opettajalle "Michael rikkoi sääntöjä! Hänen eväänsä on 300 kertaa parempi kuin meidän!" Viimeisessä ruudussa opettaja tekee pikaisen vertailuarvion ja luovuttaa lasten suhteen. Viimeisen lauseen kuitenkin vie puiston penkillä istuva vanhus, joka huokaa: "Ah, nykyään lapset nauttivat välipaloistaan liikaa."

Piirrosjäljeltään ja hahmoiltaan Snack Men on paljon "Kohdussa"-sarjakuvaa monipuolisempi. Erilaisia kuvakulmia on käytetty enemmän ja taustakuvissa on enemmän eloa. Molemmat teokset ovat surrealistisia ja onnistuvat tekemään arkisista asioista humoristisuudestaan huolimatta järkyttäviä ja ajatuksia herättäviä. Vaikutukseltaan "Kohdussa" kuitenkin veti pitemmän korren. "Kohdussa"-sarjakuvan lopputwisti oli myös paljon vaikuttavampi. Silti myös "Snack Men" ansaitsee maininnan "Keijolla tavalla hieno".

Juoni:**

Taide:***

Vaikutus:****